Előfizetői tartalom

Túl magas a napi új igazolt fertőzések száma Németországban a további lazításokhoz

MTI
Túl magas a napi új igazolt fertőzések száma Németországban a koronavírus-járványt lassító korlátozások további lazításához a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerint. Az intézet elnökhelyettese, Lars Schaade pénteki berlini tájékoztatóján elmondta, hogy a jelenlegi 2000 feletti szintről néhány százra kell csökkenteni az igazolt új fertőzések napi számát ahhoz, hogy a helyi egészségügyi hatóságok lépést tudjanak tartani a járvánnyal, vagyis megtaláljanak mindenkit, akivel a fertőzöttek a kórokozó átadásának veszélyével járó kapcsolatba kerültek a fertőzőképesség kezdete óta.

Előfordul, hogy egy fertőzött 50, vagy akár 100 emberrel is találkozik ebben az időszakban. Őket mind fel kell kutatni, hogy elvágják a fertőzési láncolatokat. Az RKI helyettes vezetője kiemelte, hogy Németország ellentmondásos helyzetben van, mert a vírus terjedését lassító intézkedések igen sikeresek voltak, most viszont sokan kétségbe vonják a korlátozások értelmét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés