Előfizetői tartalom

Összeállt, miért rendezi meg most a kormány az érettségit

Portfolio
Eldőlt, hogy május 4-étől két hétig írásbeli érettségi vizsgát tartanak Magyarországon, amikor 100 ezer ember indul majd útnak országszerte. Többen azt kérték a kormánytól, hogy halassza el az érettségit, hiszen korábbi közlések szerint éppen a járvány csúcspontján kezdődik az érettségi. A halasztás ebben az esetben valóban racionális és indokolt lépés lenne, azonban az új információk alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a későbbi megrendezés még nagyobb kockázattal járna, mint a mostani.

Sokan meglepődtek, hogy a kormány a járvány várható tetőzése közepette rendezi meg az érettségi vizsgát. Teljesen racionális lenne, ha várna vele két-három hetet, esetleg egy hónapot, amikorra lecseng a járvány. Ebben az esetben kisebb lenne a megrendezés kockázata, alacsonyabb valószínűséggel terjedne tovább a vírus. Több szervezet is kérte, hogy ne most tartsák meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés