Előfizetői tartalom

Koronavírushoz kapcsolt betegséget fedeztek fel gyerekeknél a britek

Portfolio
A brit egészségügyi hatóságok arra figyelmeztetik az orvosokat, hogy egyre több gyereknél merül fel többrendszeres gyulladásos állapot, ami összeköthető a koronavírussal. Egyben kitérnek arra, hogy ettől függetlenül a gyerekek körében felfedezett, a koronavírushoz kapcsolódó komplikáció továbbra is nagyon ritka – írja a Bloomberg.

A brit egészségügyi szervek szerint az elmúlt három hétben egyre több gyereknél mutatták ki a gyulladásos állapotot, néhányuknak azonnal orvosi segítségre volt szüksége. Hasi fájdalom, gyomor-bélrendszeri problémák és szívgyulladás - összhangban a toxikus sokk szindrómával és az atipikus Kawasaki-kórral – mind a tünetek között szerepelnek. A brit egészségügyi szervek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés