Előfizetői tartalom

Koronavírus: nagyon sok a halálos áldozat a brit idősotthonokban

MTI
A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett tanulmánya szerint az Angliában és Walesben kiállított halottvizsgálati bizonylatok arra utalnak, hogy jóllehet országosan már csökken az új koronavírus okozta halálozások száma, az idősotthonokban nagyon sokan halnak meg a betegségben. A brit kormány kedden bejelentette, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a napi statisztikai adatokban közli a kórházakon kívül történt haláleseteket is.

Az ONS vizsgálatából kitűnik, hogy az április 17-én zárult egyheti időszakban 1999-en haltak meg az angliai és a walesi idősotthonok lakói közül a koronavírus okozta járvány miatt. A kimutatás szerint az idősotthonokban történt halálesetek száma megkétszereződött a vizsgált egyheti időszakban az előző azonos időszakhoz képest. A brit kormány által közölt napi halálozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés