Előfizetői tartalom

Hatalmas kárt okozhat Magyarországnak, ha őszig elmaradnak a fesztiválok

Egy ma reggel kiszivárgott hír szerint Magyarországon a nagyobb rendezvények, vásárok, fesztiválok megtartásáról a nyári hónapok előtt még biztosan nem lesz szó a koronavírus járvány miatt, és erre a forgatókönyvre is készítettek modellbecslést a HÉTFA Kutatóintézet elemzői a hazai fesztiválpiac kilátásait vizsgáló elemzésükben. Becslésük szerint minden egyes fesztiválra el nem költött forint körülbelül 7 forintot von ki a gazdaságból a tovagyűrűző hatások miatt, így ha az idei fesztiválok elmaradnak, akkor az emiatt a magyar gazdaságból kieső jövedelem akár a GDP közel 1%-át is elérheti. Az alábbiakban a HÉTFA Kreatívipari Műhely vezetőjének, Főző Zsoltnak a cikkét közöljük.

Rövid összefoglaló Magyarországon évente több mint háromezer fesztivált rendezünk és látogatunk a KSH adatai szerint. A leghíresebb, legnagyobb ilyen rendezvények hazánkban is a könnyűzenei fesztiválok. Ezek sok esetben több ezer látogatót vonzanak évről-évre, belföldről és külföldről egyaránt – a sikerükkel pedig a turizmus és a gazdaság látható, markáns szegmensévé...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái