Előfizetői tartalom

Rendkívüli eljárásban leminősítette Olaszországot a Fitch

Portfolio
A Fitch leminősítette Olaszország adósságának besorolását „BBB”-ről BBB mínuszra. Az EU harmadik legnagyobb gazdasága így még épphogy a befektetésre javasolt kategóriába esik a hitelminősítőnél. A minősítés felülvizsgálata nem volt tervezett, a helyzet viszont indokolta az azonnali leminősítést a Fitch szerint. Magyarország esetén kedd éjjel az S&P rontotta a besorolás kilátását, szintén előre nem bejelentett felülvizsgálati időpontban.

Az olasz gazdaság már a koronavírus-járvány előtt is sérülékeny volt, a gazdaság csak 0,3%-al növekedett 2019-ben, a járvány okozta lezárások pedig további bizonytalanságot okoznak. A Fitch emiatt lerontotta az ország adósságának besorolását a korábbi BBB szint helyett BBB– fokozatra, így az ország épphogy a befektetésre nem ajánlott szint felett van egy kategóriával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés