Előfizetői tartalom

Kilőtt a Facebook a negyedéves számokra, de a Microsoft sem panaszkodhat

Portfolio
Jól fogadták a tegnap zárás után érkező amerikai technológiai gyorsjelentéseket a befektetők, a Facebook árfolyama több mint 10 százalékot emelkedett a negyedéves számokra, a Microsoft részvényei pedig 2 százalékot erősödtek. Csak minimális hatása volt a koronavírusnak mind a két vállalatnál az első negyedévben, de nem kerüli el teljes mértékben a technológiai óriásokat sem a járvány, elsősorban a hirdetési bevételek alakulásán keresztül hat.

Facebook A Facebook, amelynek szinte a teljes bevételét hirdetések adják, a vártnál erősebb bevételi számot közölt az első negyedévre, a profitja viszont bár duplázódott az egy évvel korábbi szinthez képest, mégis elmaradt az elemzői konszenzustól. A Facebook főbb negyedéves számai: 17,7 milliárd dolláros bevételt ért el a Facebook a január-márciusi negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés