Előfizetői tartalom

Megjöttek az első adatok arról, hogy mekkora ütést vitt be a koronavírus a fejlett világnak

Portfolio
Az egyes országok statisztikai hivatalai megkezdték az első negyedéves előzetes GDP-adatok közzétételét, ebből pedig már nagyjából látni lehet, hogy milyen hatása volt a járvány megjelenésének. Az Európai Uniót és tagállamait nagyobb ütés érte, mint az Egyesült Államokat. Az igazán nagy visszaesést azonban csak a második negyedévben láthatunk majd.

Az első negyedév vége után az országok statisztikai hivatalai folyamatosan teszik közzé az előzetes adatokat, azaz egyre pontosabban látunk a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatban. Az első negyedéves GDP-adatok nagy visszaesésről árulkodnak Európa legnagyobb gazdaságaiban és az Egyesült Államokban, de teljesen valós képet ebből még mindig nem látunk. A koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés