Előfizetői tartalom

Koronavírus: volt olyan amerikai állam, ahol a Fehér Ház irányelvei ellenére indították újra a gazdaságot

MTI
Megosztottak az amerikai tagállamok kormányzói a koronavírus-járvány utáni újraindítás kérdésében - derült ki vasárnapi televíziós nyilatkozataikból. Gretchen Whitmer michigani kormányzó a kijárási korlátozások szigorítását tartja fontosnak, Mike DeWine ohiói kormányzó szerint nem lehet az embereket szájmaszk viselésére kötelezni, Phil Murphy, New Jersey állam kormányzója úgy vélekedett, hogy távoli még az általa irányított állam újraindítása, Mississippi kormányzója, Tate Reeves pedig amellett érvelt, hogy ebben a déli államban muszáj volt újraindítani az életet.

Whitmer szerint az intézkedései ellen és az állam gazdaságának újraindítása mellett tüntetők egy része az ország "legrosszabb rasszista hagyományait" idézte fel. A demokrata párti politikus azokra a demonstrálókra célzott, amelyek során  fegyverekkel és konföderációs zászlókkal a kezükben törtek be a michigani kongresszus épületébe Lansingben. A konföderációs zászlók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés