Előfizetői tartalom

Jó hír a WHO-tól: tévesek lehetnek az újrafertőződést mutató tesztek

Portfolio
Ha valaki a gyógyulás után ismét pozitív koronavírus-teszteredményt kap, nem biztos, hogy visszafertőződött – mondta a BBC-nek Dr. Maria Van Kerkhove, a WHO koronavírus-járványügyi vezetője. Valószínűleg a halott vírussejteket mutatja ki a kigyógyult szervezetben az 1-2 héttel a gyógyulás után ismét pozitív eredményt mutató vírusteszt.

Kerkhove ismertette, hogy előfordulhat, hogy egyes esetekben halott koronavírus-sejteket észlelnek a doktorok egy gyógyult szervezetben, ezért pozitív lesz a vírusteszt, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy újrafertőződött volna a páciens. „Néha előfordul, hogy olyan emberek, akiknek negatív lett a teszteredménye, 1-2 hét múltával ismét pozitív teszteredményt produkálnak”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés