Előfizetői tartalom

Fordulat a repülőjáratoknál: maszkban kell repülnünk, és nem lesznek középen üres székek

Portfolio
Hosszas viták után alakította ki álláspontját az IATA, a nemzetközi légiügyi szövetség, és ennek lényege, hogy azt ajánlja a WHO légiügyi szervezetének: viseljenek maszkot az utasok a repülés során, hogy közben ne kelljen üresen hagyni a középső üléseket – írja a Reuters. Utóbbi lényegében 180 fokos fordulat az IATA korábbi jelzéséhez képest és erős a gyanú, hogy emögött inkább a légitársaságok profit szempontjai húzódnak meg.

Ma tartott egy online sajtótájékoztatót az IATA és ennek részleteiről tudósított a hírügynökség. Eszerint azt ajánlja a WHO légiügyi szervezetének (ICAO), amely majd júniusban adhatja ki az erről szóló kötelező utasítást, hogy az utasok viseljenek végig maszkot, illetve arc eltakarására alkalmas eszközt a repülőn. Emellett nem tartja indokoltnak azt, hogy a középső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés