Előfizetői tartalom

Itt vannak az Orbán-kormány friss tervei: bevállalják a 3% feletti hiányt!

Portfolio
A tavalyi 2 százalék után idén a GDP 3,8%-a lehet a kormányzati szektor hiánya – derül ki a konvergencia programból, amit a kormány az Európai Bizottságnak nyújtott be. Vagyis a jelek szerint a magyar kormány is elengedte a 3% alatti deficitet. Az eredeti hiánycél 1% volt, majd ezt a koronavírus-járvány hatására már 2,7%-ra emelték korábban. A gazdaság teljesítményét illetően továbbra is 3%-os GDP-visszaeséssel kalkulálnak 2020-ban.

Azonnali mentőöv a hazai cégeknek A magyar gazdaság előtt álló kihívásokról és a koronavírus-járványra adott válaszokról is szó lesz a Portfolio és a Hiventures konferenciáján május 14-én. Információ és jelentkezés Változatlanul 3%-os gazdasági visszaeséssel számol 2020-ban a kormány, ezt jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés