Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek Brüsszelből: sokkal súlyosabb lehet a válság Magyarországon, mint a kormány reméli

Portfolio
Az idén 7%-kal eshet vissza a magyar gazdaság, majd 2021-ben 6%-os visszapattanás jöhet – olvasható az Európai Bizottság szerdán megjelent prognózisában. Vagyis a testület sokkal mélyebb recessziót vár, mint a magyar kormány, emellett szerintük még a 3,8%-os költségvetési hiánycél is túlzottan optimista, az 5%-ot is meghaladhatja a deficit.

Épp kedden jelent meg a kormány friss konvergencia programja, melyben 3%-os gazdasági visszaeséssel és 3,8%-os GDP-arányos hiánnyal számolnak. Nos, az Európai Bizottság ennél jóval pesszimistább, 7%-os recessziót és 5,2%-os deficitet vár 2020-ra, de szerintük még 2021-ben is 4% lesz a költségvetés hiánya a gazdaság 6 százalékos visszapattanása mellett.  A kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés