Előfizetői tartalom

Ijesztő ok miatt ugrottak meg az autóeladások: sokan kerülnék a tömegközlekedést Kínában

Portfolio
Egy rendkívül érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet a Volkswagen: Kínában jelentősen megugrott az új autók iránti kereslet döntően azért, mert egyre több ember akarja függetleníteni magát a tömegközlekedéstől a koronavírus-járvány miatt. A német autógyártónál már V alakú visszapattanásról beszélnek Kína kapcsán, ugyanakkor figyelmeztetnek is, a kétsebességes európai autópiacon lassabb felépülés várható. 

A Volkswagen beszámolója szerint visszatértek az autóvásárlók a kínai szalonokba, amely döntően annak köszönhető, hogy sokan szeretnének saját járművet annak érdekében, hogy ne kelljen a tömegközlekedést igénybe venniük. A jelenség egyébként elsősorban az olcsóbb márkák és modellek értékesítésének kedvez - írta beszámolójában a Reuters.  Juergen Stackmann...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés