Előfizetői tartalom

Puffog az olasz miniszterelnök a német alkotmánybíróság EKB-t is érintő döntése miatt

Portfolio
MTI
Miután kedden a német alkotmánybíróság az Európai Központi Bankot lényegében megfeddő döntést hozott és az eszközvásárlási programjának alaposabb indoklására kényszerítette, felháborodásának adott hangot ma az olasz miniszterelnök. Ez nem véletlen, hiszen az EKB pénznyomtatási programjának egyik legnagyobb haszonélvezője éppen Olaszország, a program végrehajtásába pedig az EKB iránymutatásával a német jegybankot is bevonták és éppen a Bundesbank további részvételét tiltaná el a német alkotmánybíróság ebből a programból.

Egyetlen alkotmánybíróság sem korlátozhatja az Európai Központi Bank (EBK) döntéseit, az intézmény függetlensége kulcsfontosságú az Európai Unió szempontjából - jelentette ki Giuseppe Conte olasz kormányfő egy szerdán megjelent interjúban. A politikus az Il Fatto Quotidiano című olasz lapnak nyilatkozott miután a német legfelsőbb bíróság három hónapos határidőt szabott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái