Előfizetői tartalom

Akkorát esett az üzemanyagok ára, hogy kétéves rekord dőlhet meg Magyarországon

Portfolio
Kétéves mélypontra eshetett az infláció áprilisban Magyarországon a koronavírus-járvány kellős közepén elsősorban az üzemanyagárak zuhanása miatt – vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Ez az MNB-t is megnyugtathatja, hiszen újra a jegybanki célsáv alá csökkenhetett az áremelkedési ütem, bár van olyan szakértő, aki szerint a gyenge forint okozhatott akár kellemetlen meglepetést is.

Nagyot eshetett az infláció A márciusi 3,9%-ról 2,4%-ra lassulhatott az áremelkedés üteme áprilisban, ennél alacsonyabb inflációra legutóbb két éve volt példa – jósolják a Portfolio által megkérdezett elemzők. A KSH péntek reggel publikálja a friss statisztikát. A felmérésünkben részt vevő hét elemzőből hatan 3% alatti inflációs rátát várnak, az előrejelzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés