Előfizetői tartalom

Elhalasztják a debreceni BMW-gyár építését - Nehéz idők járnak az autóiparban

Portfolio
A koronavírus-járvány okozta válság borzasztóan nehéz helyzetbe hozta a globális autóipart, amely korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesült egyik pillanatról a másikra. Történik mindez egy olyan időszakban, amikor az új technológiákra történő átállás, a szigorú előírásoknak történő megfelelés már eleve hatalmas költségeket emészt fel. A gyártóknak nincs sok választása, mindenáron költséget kell csökkenteniük úgy, hogy közben a kutatás és fejlesztésen nem spórolhatnak, feltéve, hogy versenyben akarnak maradni. Ezek az iparági folyamatok vezettek most oda, hogy a debreceni BMW-gyár felépítésének elhalasztásáról döntöttek Németországban. A mostani híradások szerint durván egy éves csúszás várható, de lényeges megjegyezni, hogy ezt az időintervallumot érdemben befolyásolja majd az autók iránt mutatkozó kereslet, a jövővel kapcsolatos várakozások.

Érdekeli, hogy mi a véleménye a külföldi és a hazai szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezzen itt még ma, a május 21-ei Járműipar 2020 online konferenciára! Járműipar: Forradalmi időszakban csapott le a koronavírus-járvány ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái