Előfizetői tartalom

Ez a lazítás egy újabb foka: vendégmunkások érkeznek a magyar mezőgazdaságba

MTI
Nem csak a határ menti, de a szomszédos országokból távolabbról érkező idénymunkások is részt vehetnek a mezőgazdasági betakarítási munkákban, ami főként a kertészeti ágazatnak jelent komoly segítséget a koronavírus-járvány okozta károk mérséklésében - ismertette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az erről megjelent kormányrendelet-módosítást csütörtökön.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozták, hogy a módosítást az agrárkamara kezdeményezte. Hozzáteszik, a szomszédos országból érkező munkásoknak beutazásuk előtt egészségügyi vizsgálaton kell reszt venniük, hogy kizárják a koronavírus-fertőzés gyanúját. Magyarországra utazásukhoz az illetékes határrendészeti kirendeltséget legalább 48 órával a tervezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés