Előfizetői tartalom

Teljesen összeroppant a magyar turizmus

Portfolio
2020. márciusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 68, a belföldi vendégek által eltöltötteké 61%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, írja a KSH. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 60%-kal kevesebb volt.

A külföldi vendégek száma 74, a vendégéjszakáké 68%-kal visszaesett márciusban az előző év azonos hónapjához képest. A szálláshelyekre érkezett 107 ezer vendég 316 ezer vendégéjszakát töltött el. Nagymértékű csökkenés jellemezte mindegyik szállástípust és régiót. A budapesti és a nyugat-dunántúli szálláshelyeken közel 70%-kal esett vissza a vendégéjszakák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés