Előfizetői tartalom

Kiderült, hány koronavírusos beteget szűrtek ki a magánklinikák

Veres Dóra
Május 4-én hivatalosan is újraindult az egészségügy, másfél hónapos szünet után - ami alatt csak a sürgős és azonnali ellátások voltak engedélyezettek - több fontos területen újraindult az ellátás. Az új eljárásrend értelmében azonban bizonyos vizsgálatokhoz, beavatkozásokhoz negatív COVID19-teszt bemutatása szükséges. Ennek apropóján a Pénzcentrum megkeresett nyolc privát szolgáltatót és megkérdezte, nőtt-e az érdeklődés a magán szektorban a tesztek iránt, valamint hogy mely tesztet keresik inkább a páciensek, a szerológiai vagy a PCR-vizsgálatot? Arra is rákérdeztek, a magánklinikákon végzett tesztek hány százaléka mutatott pozitív eredményt.

Május első heteiben, másfél hónap után szépen-lassan újraindul az egészségügyi ellátás Magyarországon. Március 16-a óta ugyanis országszerte szüneteltették a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt, csak a sürgősségi beavatkozásokat végezték el. Ez most megváltozik. A Pénzcentrum kíváncsi volt, a magán egészségügyi szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái