Előfizetői tartalom

Szlávik: lehetséges, hogy már megvan a koronavírus elleni védőoltás

Portfolio
Egy hete arról beszéltem, mennyi mindent tudunk az új koronavírusról, most pedig azt mondom el, mit nem tudunk még róla – mondta Szlávik János, a Dél Pesti Centrumkórház főorvosa az operatív törzs tájékoztatóján. Nem tudjuk, hogy honnan származik a betegség, és azt sem, hogy betegítette meg az embereket, és azt sem tudjuk pontosan, hogyan terjed emberről emberre. Ennek ellenére lehetséges, hogy már megvan a védőoltás ellene.

Valószínűleg denevérektől származik az új koronavírus – mondta Szlávik, hozzátéve, hogy a denevérek képesek betegség nélkül hordozni például az ebola és a veszettség kórokozóját is. Jó lenne tudni milyen a denevérek immunrendszer, miért tudnak ilyen jól reagálni – tette hozzá. Viszont ha a denevéreknek megváltozik valami az életvitelében és az életkörülményeiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés