Előfizetői tartalom

Amivel senki nem számol: a koronavírus második hulláma megroppantja az autóipart?

Az elmúlt hetekben egyre többen figyelmeztetnek a koronavírus második hullámára, amely azért érdekes, mert az autóiparban bár számos kedvezőtlen előrejelzés megjelent a jövőre vonatkozóan, ezzel a forgatókönyel szinte senki nem számol. A járvány kiújulására a rendelkezésre álló információk és tapasztalatok alapján már hatékonyabban, célzott intézkedésekkel reagálhatnak a világ kormányai, amelyek nagyobb mértékben biztosíthatják, hogy az élet a megszokott mederben folyjon. Alábbi véleménycikkünkben arra kerestük a választ, mi várható akkor az iparágban, hogyha egy erőteljes második hullám miatt visszaépülnek a korlátozások, újból drámain visszaesik az autók iránti kereslet.

Mint oly sokan, én is kiemelten figyelem a koronavírussal kapcsolatos híráramlást, egyrészt nyilván azért, mert a munkámhoz szorosan hozzátartozik, másrészt pedig azért, mert az elérhető információkat szűrve és szintetizálva igyekszem a saját véleményemet és várakozásaimat is kialakítani a jövővel kapcsolatban.

Bár még az első hullámon sem vagyunk túl, az utóbbi időben a figyelmem középpontjában a koronavírus második hullámával kapcsolatos hírek kerültek azt követően, hogy Kína bejelentette, a koronavírus-járvány megfékezésében mutatott kezdeti sikerek után kitörhet a koronavírus-járvány következő hulláma, ezért drasztikus lépésekkel reagálnak a fertőzések megjelenésére, például úgy, hogy egy 10 milliós városban szigorítottak a korlátozásokon.

Ezt követően sorra érkeztek azok a figyelmeztetések, amelyek a koronavírus várható második hullámára igyekeztek felhívni a közvélemény figyelmét:

A cikk tartalmáról

  • Egyre több szakember figyelmeztet a koronavírus második hullámára
  • Ennek ellenére ez a forgatókönyv még a legtöbb várakozásba nem épült be
  • Az autóipart sokkal felkészültebben érné már a második hullám
  • A kereslet visszaesésének viszont fájdalmas következményei lennének így is

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés