Előfizetői tartalom

Drámai kilátások: a német autóipari cégek 40%-a elbocsátásokat tervez a koronavírus-válság miatt

MTI
|
Portfolio
A koronavírus-válság által jobban érintett ágazatok cégeinek 40-60%-a, míg a kevésbé érintett cégeknek az 5-40%-a mondta azt a neves müncheni Ifo gazdaságkutató intézet felmérésében, hogy elbocsátásokat tervez. A felmérés a német tartományok szintjén is mutatja, hogy hol milyen intenzív az elbocsátási szándék: Baden-Württemberg tartományban a cégek 22 százaléka, Bajororoszágban 20 százaléka tervez elbocsátásokat, az országos átlag pedig 18%-os lett.

Az Ifo áprilisban készült felmérése alapján a vendéglátásban és catering szolgáltatásokban a vállalatok 58 százaléka készül elbocsátásokra, illetve a lejáró határozott idejű munkaszerződések meg nem hosszabbítására. A szállodák esetében az arány 50 százalék, az utazási irodáknál 43 százalék. Az autóiparban a felmérésbe bevont vállalatok 39 százaléka hozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés