Előfizetői tartalom

Itt a nagy alku a koronavírus árnyékában: legalább félmillió illegális bevándorlót legalizálnak Olaszországban

Portfolio
|
MTI
Néhány hete már kiszivárgott, hogy 300-600 ezer illegálisan az országban tartózkodó migránsnak adnának átmenetileg tartózkodási engedélyt és egészségügyi ellátását Olaszországban a koronavírus miatt az országból "eltűnt" külföldi munkavállalók miatt, de tegnap éjjel ez már lényegében valósággá is vált: megegyeztek ugyanis a három legnagyobb kormánypárt politikusai a kérdésről. Így az olasz sajtó információi szerint több mint 500 ezer, Olaszországban mindeddig tartózkodási engedély nélküli bevándorló jogi helyzete rendeződik. A kérelmezőknek legalább három hónapos, megújítható munkavállalási engedélyt biztosítanak egészségügyi- és társadalombiztosítással és ezzel a lépéssel a kifehérítés felé is nagyot lép előre az ország.

Mi az alku lényege? A La Repubblica baloldali napilap szerint a három nagyobb kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S), a baloldali Demokrata Párt (PD) és az Élő Olaszország (IV) éjszaka tartott egyeztetésén megszületett a megállapodás az illegális bevándorlók legalizálásáról. A SkyTG24 hírtelevízió is úgy tudja, létrejött a "politikai paktum". A rendelkezés részét képzi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés