Előfizetői tartalom

Koronavírus: feloldották a karantént Párizsban, ezek az első tapasztalatok

MTI
Óvatosak és kivárnak a párizsiak a koronavírus-járvány miatt nyolc hét után véget ért általános karantén feloldása után: hétfőn az utcák még csendesek maradtak, kevesen merészkedtek ki, a boltok mindegyike sem nyitott meg. A francia fővárosban egyszerre volt érezhető a fellélegzés a 55 napi bezártság után és a félelem az ismeretlentől.

A szeles, szürke, fagyos reggelen még csak néhány, szájmaszkot viselő munkába indulót lehetett látni az üres párizsi utcákon, a délutáni napos időben azonban már megjelentek családok, sétáló nyugdíjasok és csapatba verődő fiatalok is az utcákon és a Szajna-parton, a fodrászszalonok előtt pedig elsősorban férfiak várakoztak türelmesen. Március 17. óta hétfőn hagyhatták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés