Előfizetői tartalom

A koronavírus elleni küzdelem mintaállama lehet az újranyitás elrettentő példája

Portfolio
Elment egy koronavírusos dél-koreai férfi bulizni két hete és körülbelül 5000 emberrel került kapcsolatba öt szórakozóhelyen, közülük már közel 100 embernél kimutatták a vírust. A járvány első körét bezárások helyett szigorú teszteléssel és nyomonkövetéssel gyűrte le Dél-Korea, de a második körben már nem biztos, hogy beválik ez a módszert, hiszen a fertőzések LMBTQ szórakozóhelyeken történtek, a homofób gyűlölettől jogosan tartó potenciális fertőzöttek pedig jó eséllyel nem fognak mind elmenni tesztelni. Dél-Korea, a koronavírus elleni küzdelem mintaállama sokkal súlyosabb második körrel néz majd szembe, ami elrettenthet más országokat is attól, hogy újranyissanak.

Két hete egy 29 éves dél-koreai férfi öt szöuli szórakozóhelyen bulizott, körülbelül 5500 másik emberrel érintkezett. Öt nappal később aztán pozitív koronavírus-tesztet végzett. Eddig 86 olyan embert azonosítottak a dél-koreai hatóságok, akiket ez az egy ember fertőzött meg szórakozása során, de félő, hogy ennél sokkal több fertőzött lehet.  A fertőzés újbóli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés