Előfizetői tartalom

Az IMF mentőcsomagja óta nem ugrottak ekkorát Magyarország nemzetközi tartalékai

Portfolio
Áprilisban 3,213 milliárd euróval 28,985 milliárd euróra ugrottak az ország nemzetközi tartalékai – derült ki az MNB ma reggeli adataiból. Ekkora összegszerű változásra egyik hónapról a másikra 2015 eleje óta nem volt példa, de ha százalékosan nézzük, akkor erre a 12,5%-os ugrásra az állományban 2008 októbere, azaz az IMF mentőcsomag első részletének lehívása óta nem volt példa és három főbb tényezővel magyarázható.

Az, hogy nőni fognak áprilisban az ország nemzetközi tartalékai, nem meglepetés, hiszen április 23-án került sorra kétmilliárd euró összegben két eurókötvény sorozat kibocsátása (6 és 12 éves), amely a devizakövetelésekben csapódik le. Ez azonban csak egy részét magyarázza meg a devizakövetelések 3,05 milliárd eurós ugrásának. További lényeges tényező lehetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés