FONTOS Elrettentő uniós haderőt mozgosítanának – Brüsszel asztalán az új terv
 
Előfizetői tartalom

Hiába oldották fel 8 hét után Párizsban a karantént, kihaltak az utcák a járvány második hullámától való félelem miatt

Portfolio
|
MTI
Hétfőn, azaz tegnap volt az első napja annak, hogy a franciák 8 hét után először hagyhatták el otthonaikat igazolás nélkül, mégsem volt örömünnep a karanténból való kiszabadulás miatt, mert beszámolók szerint napközben Párizs csendes és kihalt volt, a tömegközlekedési járműveken kevesen utaztak – írja az MTI. A felmérések szerint az emberek félnek attól, hogy a járvány második hulláma még a nyár előtt elérheti Franciaországot. Közben egyébként a Szajna-parton és a belvárosi Szent Márton-csatorna partján alkoholtilalmat vezettek be, hogy az esti kis létszámú összejövetelek se legyenek olyan vonzók, sőt rendőrökkel kellett tegnap oszlatni az ilyen gyülekezést.

Tilos lesz Párizsban az alkoholfogyasztás a Szajna-parton és az egyik népszerű piknikező találkozóhelyen, a belvárosi Szent Márton-csatorna partján, ahol több tucat fiatal gyűlt össze hétfőn, a koronavírus-járvány miatt nyolc hétig tartó általános karantén feloldását követő első estén. A karantén feloldása csak akkor lesz sikeres, ha mindenki óvatos és felelősségteljes....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés