Előfizetői tartalom

Itt van Trump újabb csapása: eltiltotta a legnagyobb nyugdíjalapot a kínai befektetésektől

MTI
A kereskedelmi háború után új frontot nyitott Donald Trump amerikai elnök Kínával szemben annak állítólagos hanyagságaira hivatkozva a koronavírus ügyében: eltiltotta a legnagyobb amerikai állami nyugdíjalapot, hogy kínai részvényeket vehessen, miközben épen ezt fontolgatta. Mindezt elnöki rendelettel oldotta meg, amelyben nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva korlátozta az alap befektetési lehetőségét.

Donald Trump elnök új rendelkezése értelmében a legnagyobb amerikai szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be kínai vállalatok részvényeibe, mert ez a kormányzat álláspontja szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok számára. Az amerikai elnök bejelentésére azt megelőzően került sor, hogy nyilvánosságra került: a mintegy 600 milliárd dolláros vagyont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés