Előfizetői tartalom

Megtette hatását, hogy bagatellizálja a koronavírust a brazil elnök: zuhan a népszerűsége, rohamosan terjed a járvány

Portfolio
|
MTI
Tizenkét százalékponttal 43,4 százalékra nőtt január óta a Jair Bolsonaro brazil elnök kormányzatát elutasítók aránya a Nemzeti Közlekedési Szövetség (Confederacao Nacional do Transporte, CNT) nevű brazil szakszervezeti szövetség által kedden ismertetett közvélemény-kutatás eredménye szerint. Egy másik felmérés azt mutatja, hogy a lakosság nagy része szerint szükség lenne a koronavírus-járvány által veszélyeztetettek elkülönítésére.

Az MDA közvélemény-kutató cég által készített felmérés szerint is csökkent a kormányt támogatók aránya, de kisebb mértékben, 35-ről 32 százalékra. Az elégedetlenek aránya leginkább azok között nőtt, akik januárban még semlegesnek bizonyultak a brazil kormányzat politikáját illetően. A köztes álláspontot képviselők aránya jelenleg 22 százalék körül van, ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés