Előfizetői tartalom

A világ még nem győzte le a koronavírust, új gócpontok vannak kialakulóban

Portfolio
A világon regisztrált új koronavírus-fertőzések száma közel másfél hónapja stagnál, miközben a napi 80-90 ezer eseten belül az országok összetétele teljesen átalakult. A korábbi gócpontnak tekinthető nyugat- és dél-európai országokban biztató a helyzet, és az Egyesült Államokban is egyértelműen csökken az új fertőzések száma - igaz, még mindig magas. A mi régiónk szinte már túl van az első hullámon, és az új esetek heti átlaga Csehországon kívül nem érte el a 100-at sem. Oroszország, India és Brazília járványgörbéje épp most kezd ellaposodni, náluk sok múlik a következő napokon. Chilében és Szaúd-Arábiában viszont még mindig gyorsuló ütemben terjed a vírus.

A koronavírusos megbetegedések napi új esetszáma a világon a márciusi meredek emelkedés után áprilisban gyakorlatilag stagnált 80 ezer körül, a várt lefordulás viszont egyelőre elmaradt. Májusban az új esetek számának 7 napos mozgóátlaga megközelítette a 90 ezret, de szerencsére nem érte el azt. A legérdekesebb fejlemény a járvány terjedésében, hogy az elmúlt hetekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés