Előfizetői tartalom

Még ebből is lehet baj: több tízmillió nem sürgős műtét maradhat el világszerte a járvány miatt

MTI
|
Portfolio
A koronavírus-járvány miatt elhalasztódhat vagy elmaradhat a világon akár 28 millió nem sürgős műtét, ami rákbetegek esetében akár halálos is lehet - volt olvasható csütörtökön egy tanulmányban, amely a British Journal of Surgery brit sebészeti folyóiratban jelent meg. A tanulmányt orvosok, akadémikusok írták tizenegy országból.

A betegek állapota súlyosan leromolhat, amíg várniuk kell elhalasztott műtétjükre - írta Aneel Bhangu, a Birminghami Egyetem sebészeti klinikájának egyik orvosa, aki oktató is egyúttal. Rák esetében ez elhalálozáshoz is vezethet - tette hozzá. A tanulmányt 71 ország 359 kórházának tapasztalatai alapján állították össze annak apropóján, hogy Nagy-Britanniában márciustól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés