Előfizetői tartalom

Eszetlen pénzszórás lett a nagy olasz újraindításból - Durván lehúzták az egész próbálkozást

Portfolio
Minden populista kormány álma az az olasz „Újraindítási rendelet”, amelyet a minap jelentettek be és azt tükrözi, hogy semmiféle életképes ötletük nincs a gazdaság újraindítására, hanem csak úgy beleszórják az emberek és cégek közé az eurómilliárdokat és egyetlen reformot, vagy nagyobb beruházást sem tudtak kitalálni – ezt a rendkívüli kritikus véleményt fogalmazta meg a Teneo politikai elemzőcég a régóta várt, sok politikai csata miatt elhúzódott csomagról. Szerintük így a nevén kívül semmi sem utal a rendeletből arra, hogy itt tényleg újraindításról lenne szó, inkább puszta osztogatásról. Ezzel is összefügghet, hogy az olasz jegybank pénteki előrejelzése szerint alapeseti forgatókönyvként 9%-os, rossz esetben 13%-os recesszión esik át idén az ország (a kormány 8%-osat vár) és statisztikai hatásként jövőre remélhetőleg 4,8%-kal növekedni fog. Közben viszont az olasz állam eladósodottsága az egekbe ugorhat.

Szórjuk ki a pénzt, aztán majd lesz valami Az áprilisra ígért, végül a koalíciós csatározások, hatalmas belső viták után a napokban bejelentett „újraindítási rendelet” jól mutatja, hogy mennyire nehezen tudja Guiseppe Conte miniszterelnök vezetni a kormányát és az országot – hangsúlyozza Wolfango Piccoli, a Teneo elemzőcég társelnöke. Szerinte az egész csomag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés