Előfizetői tartalom

Visszaszólt a kínai elnök a koronavírusos vádakra: időben jeleztük és átláthatóan léptünk

MTI
Portfolio
Ma kora délutánig a 194-ből 114 ENSZ-tagország biztosította támogatásáról azt az EU-s kezdeményezést a Reuters információi szerint, hogy egy független vizsgálatot indítsanak annak kiderítésére, hogy az Egészségügyi Világszerverzet hogyan kezelte a koronavírus-járványt. Emiatt a WHO vezetője mielőbbi vizsgálatot ígért a szerveze mai genfi online világkonferenciáján. Egy ilyen vizsgálatot ma reggelig ellenzett Kína, mert rávilágíthat a járvány kitörés kezdetén a gyengeségeire, de végül Hszi-Csin-ping kínai elnök a nyitottságát mutatta online előadásában. Egyúttal megvédte az országát (elsősorban az Egyesült Államok felől) ért támadásokkal szemben, hiszen azt hangsúlyozta, hogy ők időben és késlekedés nélkül tájékoztatták az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) a koronavírus-járványról.

Kína - állandóan tiszteletben tartva a nyitottság, az átláthatóság és a felelősség elvét - időben tájékoztatta a WHO-t és a többi országot a járványhelyzetről, késlekedés nélkül nyilvánosságra hozta a vírus génjeinek sorrendjét - mondta a kínai elnök a WHO 73. közgyűlésén. A kínai elnök védekezésének előzményei: Kapcsolódó cikkünk 2020. 05. 18. 100...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái