Előfizetői tartalom

Sosem látott zuhanás az Egyesült Államokban, teljes összeomlás az ingatlanpiacon

MTI
Az Egyesült Államokban rekordütemben csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma, és több mint ötéves mélypontra esett vissza a kiadott építési engedélyek száma áprilisban, ami erősíti azokat a félelmeket, hogy a koronavírus-járvány következtében a nagy világgazdasági válság óta nem látott mértékben zuhan az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben.

A kereskedelmi minisztérium kedden közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint áprilisban éves szintre vetítve 891 ezer lakóingatlan építését kezdték el, ami márciushoz képest 30,2 százalékkal, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig 29,7 százalékkal kevesebb. Havi összevetésben még soha nem mértek ilyen erős csökkenést. Elemzők arra számítottak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés