Előfizetői tartalom

Bejelentették: 2,5 millió forintos ingyenpénz jár az olcsóbb elektromos autókra

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára ismertette szerdai tájékoztatóján az elektromos autók új támogatási programjának részleteit. Ennek lényege, hogy az új támogatási rendszer sávos lesz: 11 millió forintos autóbeszerzési ár alatt akár 2,5 millió forintos támogatás is járhat, a 11 és 15 millió forintos vételár között 0,5 millió forintos támogatást kaphatnak a vásárlók, 15 millió forint felett pedig nincs támogatás. Új eleme a programnak a mikromobilitás erősítése (futárcégeknek elektromos robogók beszerzésének támogatatása) és a taxisok is nagyobb támogatást kaphatnak, akár a teljes vételár 55%-át is megkaphatják. Az új pályázat ma jelenik meg és a továbbiakban is az IFKA lesz a lebonyolító. Arról is beszélt az államtitkár, hogy a zöld rendszám szabályozásának felülvizsgálata előrehaladott állapotban van, a kormányelőterjesztés készül ezzel kapcsolatban.

Járműipar: Forradalmi időszakban csapott le a koronavírus-járvány Találkozzon, kérdezzen a magyar autóipar meghatározó vezéreitől Ön is! Csütörtökön Járműipar 2020 online konferencia, ne maradjon le róla, már csak néhány óráig jelentkezhet: Információ és jelentkezés UPDATE: Alábbi cikkünkben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés