iskola egyetem oktatás
Gazdaság

Bréking: így fejeződik be az idei tanév a hazai iskolákban a járvány miatt

Portfolio
Megszülettek a tanév zárásával kapcsolatos döntések – derül ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóból. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette, hogy mivel a járványveszély érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az iskolák is kinyithatnak június 2-től, de a digitális tanrend a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.

Óvodák és bölcsődék

Az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez - jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban. Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket, egy intézmény nyáron legfeljebb 2 hétre állhat le. Erre azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell.

Iskolák

A digitális tanrend jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza sem változik. Azonban június 2-től engedélyezik az iskolákban a tanulók és a pedagógusok oktatási célú találkozását.

Kiscsoportos konzultációkat, illetve egyéni felkészítést tarthatnak, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Lehetővé válik a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása is.

Gyermekfelügyelet és táborok

Június másodikától megváltozik a gyermekfelügyelet rendje, már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. Külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell a gyermekeket és a tanulókat. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet június 26-ig kell megszervezni és fenntartani. A felügyeletben résztvevők számára június 2 és 15 között elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16 és 26 között már a következő tanévre való felkészítésre kerülhet sor, de intézményi hatáskörben napközis táborok is szervezhetőek az alapvető járványügyi szabályok betartása mellett.

A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések, erről jövő hétre ígért tájékoztatást Maruzsa Zoltán.

A gyermekfelügyeletben résztvevő gyermekek számára június 26-ig a a tanév során alkalmazandó szabályok szerint kell biztosítani az étkeztetést, és csak június 29-től kell átállni a nyári szünetben alkalmazandó rendre.

Ballagások, évzárók

Maruzsa Zoltán a tanévzárók, ballagások kapcsán elmondta, hogy a kormány kérése az, hogy ne szervezzenek az iskolák a tanév végén szokásos tömeges, a tanuló és pedagógusok személyes részvételével járó hagyományos tanévzáró ünnepséget és ballagást. De átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár az adott osztályok számára a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző ballagás és tanévzáró megszervezése is lehetséges. A bizonyítványok kiadását is hasonlóan érdemes megszervezni – tette hozzá Maruzsa Zoltán.

Címlapkép: Getty Images

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
járvány koronavírus brazília