Előfizetői tartalom

Megszólalt Orbán tanácsadója: új erőre kaphat a koronavírus Magyarországon

Portfolio
Sikerült ellaposítani a járványgörbét, ezért lehet meglépni a lazító intézkedéseket, de ez nem jelenti a járvány végét, a koronavírus még köztünk cirkulál. Elindult a mozgás az országban, ami azzal jár potenciálisan, hogy a járvány új erőre kaphat - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a kutatási akciócsoport vezetője. Véleménye szerint kizárt, hogy természetes úton alakuljon ki nyájimmunitás, ehhez vakcinára lesz majd szükség. De valószínűleg gyógyszer előbb lesz majd, mint oltóanyag.

Márciusban, amikor elindult a járvány Magyarországon, az időben és jól meghozott döntéseknek köszönhetően a vírus nem tudott annyira életre kelni és tarolni, mint Nyugat-Európa sok más országában, sikerült a járványgörbét ellaposítani – magyarázta Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette, hogy bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés