Előfizetői tartalom

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány a világban – Dél-Amerika bajban, de mi van a németeknél és a cseheknél?

Portfolio
Keddről szerda reggelre 96 ezer fővel 4,9 millió főre ugrott világszerte az igazoltan koronavírussal megfertőzöttek száma és a 7 napos mozgóátlag minden eddiginél gyorsabb járványterjedést mutat. Ez elsősorban Dél-Amerika miatt van, ahol rendkívül gyors Brazíliában a terjedés, de Chile, Peru, illetve Mexikó adatai is egyre nyugtalanítóbbak. Két napon belül a világ második legfertőzöttebb országa lesz az Egyesült Államok után Brazília, azaz Oroszország a harmadik helyre szorul. A főbb nyugat-európai gócpontokban szerencsére szorul vissza a járvány, de a német járványgörbe megtorpanása figyelmeztető, ahogy a csehek emelkedő 7 napos mozgóátlaga is. Idehaza 42 új fertőzött van, és nincs igazán trend az egyes napok friss adata alapján, miközben örvendetes, hogy 3 nap emelkedés után újra csökkent az aktív fertőzöttek száma és a napi halálozási adat is alacsonyra (3 fő) csökkent. Szerdai friss hírfolyamunk a témában.

2020. május 20. 21:45 Megosztás Folyamatosan csökken a betegek száma Franciaországban Franciaországban az elmúlt 24 órában 110-en vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt az előző napi 140 után, és így 28 132-re emelkedett az áldozatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés