Előfizetői tartalom

A gazdasági növekedés helyett új célt határozott meg a kínai kormány idénre

Portfolio
|
MTI
Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt. Helyette jelzése szerint új, fontosabb célja van a kínai vezetésnek: az emberek életének megvédése a koronavírus-járványtól. Arról, hogy mennyire állt már helyre a kínai gazdaság a sokkból és milyen növekedési kilátásokkal rendelkezik, éppen tegnapi elemzésünkben írtunk.

Az eredetileg március elejére tervezett parlamenti ülésszak, amelyet az új koronavírus-járvány miatt több mint két hónappal halasztottak későbbre, pénteken vette kezdetét Pekingben a kínai miniszterelnök éves jelentésével. A kínai vezetés hagyományosan az éves parlamenti ülésszakon határozza meg a bruttó hazai termékre (GDP) vonatkozó, adott évi célszámokat, ám megfigyelők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés