iphonesetelefon3
Gazdaság

Megugrottak az iPhone-eladások Kínában, segített az "olcsó" iPhone is

Portfolio
Tovább javultak áprilisban az Apple értékesítései Kínában, miután szépen lassan újranyitottak az üzletek és újraindult az élet, az eladásokat segítette az is, hogy a vállalat a múlt hónapban piacra dobott egy olcsó iPhone-t – írja a CNBC.

Februárban voltak a mélyponton az Apple kínai eladásai, amikor a járvány tombolt Vuhanban, abban a hónapban 60 százalékkal zuhantak az Apple kínai értékesítései.

Március közepére az összes Apple-üzlet újranyitott.

Áprilisban 3,9 millió darab iPhone-t adott el Kínában az Apple a Cinno Research adatai szerint, ami 160 százalékos növekedés márciushoz képest, amikor is 1,5 millió darabot értékesített.

Az IDC adatai szerint a kiskereskedelmi partnereknek 3 millió darabot adott el áprilisban az Apple Kínában, ami 30 százalékkal több, mint az előző hónapban. A mutató azért különösen fontos, mert a jövőbeli kereslet alakulásának jó indikátora. Az egyik ilyen partnere az Alibaba alá tartozó Tmall webáruház, ahol 40 százalékkal nőttek áprilisban hó/hó alapon az Apple-termékek eladásából származó bevételek, csak az iPhone-eladások 33 százalékkal emelkedtek.

Az Apple április közepén dobta piacra az olcsóbb iPhone SE legújabb verzióját, ami Kínában 3299 jüantól, mintegy 464 dollártól kapható. A Cinno Research adatai szerint az iPhone SE az Apple kínai telefonértékesítéseinek 24 százalékát adta. Az IDC jóval alacsonyabb arányt becsül, számításai szerint mindössze 8 százalékot tehettek ki az iPhone SE-értékesítések Kínában áprilisban.

A teljes kínai okostelefon-piacon 94 százalékos növekedést mutattak az eladások áprilisban márciushoz képest, 40,8 millió darab készüléket adtak el az országban az elmúlt hónapban. Ez alapján az Apple-nek 10 százalék alatti piaci részesedése lehetett az értékesítésekből.

A biztató áprilisi adatok ellenére azonban elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az amerikai technológiai vállalat előtt nem áll könnyű út a legfontosabb piacain, például Kínában. Elemzők szerint az 5G-telefonokra vár mindenki, ami nyomást gyakorolhat az Apple-nél az értékesítésekre egészen addig, amíg néhány hónap múlva piacra nem dobja (a várakozások szerint) az 5G-s iPhone-ját. Főként hogy a becslések szerint a kínai telefoneladások 40 százalékát az 5G-s készülékek adhatják idén.

Ráadásul a várakozások szerint a járvány kemény ütést mérhet a kínai gazdaságra, ami a fogyasztók költekezésére is kihat majd. Ez pedig nem jó hír az Apple-nek, de az egész kínai okostelefon-piacnak sem. Elemzők szerint a vásárlók az olcsóbb készülékeket keresik majd és ebből csak egy van az Apple-nek: az iPhone SE. A Xiaomi és a Huawei jóval több terméket kínál a kategóriában.

német cseh határellenőrzés koronavírus járvány
járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
német cseh határellenőrzés koronavírus járvány