Előfizetői tartalom

Brutálisan szállt szembe Oroszország a koronavírussal, aztán elbízták magukat és katasztrófa lett a vége

Portfolio
Miközben a nyugati országok sokáig vonakodtak bármilyen korlátozó intézkedést tenni az év elején, miközben Kínában tombolt az új típusú koronavírus, Oroszország nagyon korán lezárta a határait és sokáig úgy tűnt, ezzel sikerült is elkerülniük a katasztrófát. Putyin elnök olyannyira elbízta magát, hogy hatalmas egészségügyi szállítmányokat kezdett el nyugatra röptetni, aztán már márciusban elkezdték feloldani az országos korlátozásokat. Aztán jött a május; elképesztő ütemben felrobbant a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma az országban, olyannyira, hogy az egész világon Oroszország lett a második legfertőzöttebb ország. A hivatalos orosz statisztikákkal kapcsolatosan ráadásul több szempontból is kilóg a lóláb, jó eséllyel sokkal nagyobb gond lehet az országban, mint ami a számokból látszik.

Még nagyon korán léptek Az év elején az Oroszországgal határos Kínában, majd március-áprilisban Nyugat-Európában is tombolt a koronavírus, az oroszok valahogy sokáig mégis megúszták a járványt. Az orosz kormány még január végén, bőven az Egyesült Államok vagy az európai országok előtt lezárta a határátkelőket Kína felé, az első, Kínából érkezett koronavírusos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés