Előfizetői tartalom

Bár megsértette a karantént, de bevédte Boris Johnson a Brexit mögött álló legbefolyásosabb tanácsadóját

Portfolio
|
MTI
Óriási belpolitikai vihar lett azokból a vasárnapi brit sajtójelentésekből, miszerint a Brexit-stratégia fő háttérembere, Dominic Cummings legakébb kétszer is megsértette a rá vonatkozó kijárási korlátozásokat, illetve a kéthetes karantént, és még kormánypárti befolyásos politikusok is a lemondását követelték, de vasárnap esti sajtótájékoztatóján bevédte őt Boris Johnson brit kormányfő. Az még elfogadható, hogy a 4 éves kisfiuk biztonságba helyezése érdekében a koronavírusos tüneteket produkáló pár vidékre, szüleikhez látogattak, de az már nem, hogy ott Cummings megsértette a rá vonatkozó kéthetes karanténszabályokat, mindez pedig kikezdi a kormány karanténintézkedéseinek hitelességét.

Védelmébe vette vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnök politikai főtanácsadóját, aki nem cáfolt sajtóhírek szerint megsértette a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt karanténintézkedéseket. Az ügy vasárnapra komoly belpolitikai viharrá szélesedett, és Dominic Cummings lemondását az ellenzék mellett a kormányzó Konzervatív Párt több prominens képviselője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés