Előfizetői tartalom

Megvédjük a magyar tulajdont az ellenséges felvásárlóktól! - György László a külföldiek vásárlásának korlátozásáról

Csiki Gergely
Az a célunk, hogy aki ellenséges céllal akarja felvásárolni a magyar cégeket, bizonytalanodjon is el. Jobb, ha nem is folyamodik engedélyért - fejtette ki a Portfolio-nak adott interjújában György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a napokban megjelent új kormányrendelet kapcsán, ami az EU-n kívüli külföldi befektetők hazai, stratégiailag fontos vállalatokban történő tulajdonszerzését szigorítja. Tájékoztatása szerint a fontos magyar vállalatok megvédésére azért van szükség, mert több hazai cégtől is érkezett olyan jelzés a koronavírus-válság kirobbanása óta a kormányhoz, hogy a külföldi partnereik felajánlották "segítségüket". Arról is beszélt, hogy több uniós ország hasonló gyakorlatát is megvizsgálták és Olaszország megoldását vette át Magyarország.

Tudatos felkészülés a generációváltásra Generációváltás előtt a hazai cégek. Jön a Portfolio következő online konferenciája: Információ és jelentkezés Mi a célja a kedd este megjelent kormányrendeletnek? Amit a Gazdaságvédelmi Akcióterv meghirdetésekor is elmondtunk: védje meg a magyar tulajdont...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái