ferenc pápa getty editorial
Gazdaság

Koronavírus: megszólalt a pápa az országok gyors újranyitásáról

Portfolio
Ferenc pápa a Szent Péter téri ablakából beszélt arról, hogy az emberek sokkal fontosabbak, mint a gazdaság, amikor az egyes országok arról döntenek, milyen gyorsan nyissák újra határaikat a koronavírus miatti lezárásokat követően - számol be a hírről a Reuters.

A nemrég újranyitott Szent Péter téren beszélt saját ablakából a pápa arról, hogy az emberek gyógyítása sokkal fontosabb, mint a gazdaság újraindítása. Mi, emberek vagyunk a Szentlélek templomai, nem a gazdaság – mondta Ferenc pápa.

 Bár a pápa nem említett konkrét országneveket, sok kormány gondolkodik azon, hogy feloldja-e a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedéseket, hogy ezzel munkahelyeket mentsen meg és az emberek életszínvonalát fenntartsák, vagy tartsák fent a lezárásokat addig, amíg a vírust biztosan ellenőrzésük alá nem tudják vonni.

A pápa szavait több százan tapsolták meg a téren, akik közül többen is maszkot viseltek és igyekeztek tartani egymástól a kellő távolságot. A koronavírus előtti időkben a pápa déli beszédét több ezren hallgatták a téren. Legutóbb március 1-jén beszélt a pápa ugyanígy az ablakából, az országban ezt követően rendelték el a lezárásokat.

Nyilván ezt a szempontot a kormányzatok is kulcsfontosságúnak tartják, éppen az emberélet védelme miatt rendeltek el kijárási tilalmakat és állították le a gazdaságot. A járvány visszaszorulásával azonban szakemberek segítségével igyekeznek megtalálni az egyensúlyt a gazdaság újranyitásával és a járvány megfékezésével kapcsolatban, hogy ne legyen még több munkanélküli és éhező világszerte, hiszen a gazdaság súlyosabb válságon mehet keresztül, mint 2008-2009-ben. Minél tovább tart zárva egy gazdaság, annál mélyebb lehet a recesszió, azonban az is igaz, hogy a korai újranyitás miatt fellángolhat a járvány egyes helyeken.

Címlapkép: Franco Origlia/Getty Images

kórház getty
munkanélküliség
koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
kórházi ápolás műtét elektróda