Előfizetői tartalom

Koronavírus: megint hirtelen gyorsult a magyar fertőzés terjedése

Portfolio
A hosszú hétvégére szokatlanul alacsonyra süllyedt napi új fertőzési esetszám után ma reggel másfél hete a legmagasabb számot közölte a hivatalos kormányzati oldal: 29 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A részletes adatokból az is látszik, hogy a 29 új fertőzöttből Budapesten találtak 18-at, Pest megyében pedig 9-et, további kettőt pedig Komárom-Esztergom megyében.

Az aktív fertőzöttek száma szintén figyelemre méltó ütemben: 20 fővel 1229 főre nőtt. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. A ma közölt adatok szerint 427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos kormányzati oldal figyelmeztetése szerint "A védekezés második szakaszában vagyunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés