Laboratórium
Gazdaság

Amerikai járványügyi főtanácsos: nem biztos, hogy sokáig véd majd a koronavírus elleni vakcina

Portfolio
A Fehér Ház járványügyi főtanácsosa, Anthony Fauci aggodalmát fejezte ki egy esetleges koronavírus elleni vakcina tartósságát illetően, szerinte esély van arra, hogy egy ilyen gyógyszer nem sokáig ad védelmet a vírussal szemben – írja a CNBC.

A Fehér Ház járványügyi főtanácsosa, Anthony Fauci szerint esély van arra, hogy ha lesz vakcina a koronavírus ellen, az nem fog sokáig védelmet nyújtani. Ha a COVID-19 úgy viselkedik, mint más koronavírusok, akkor valószínű, hogy nem beszélhetünk hosszú távú immunitásról még vakcinával sem – mondta.

Ha megnézzük a koronavírusok történelmét, a leggyakoribb koronavírusok (amelyek az influenzajárványokat okozzák) elleni védőoltások is 3-6 hónapra szólnak, de mindig kevesebb időszakra, mint egy év.

Az amerikai járványügyisek szoros együttműködésben állnak a Modernával, amely jelenleg már dolgozik egy ígéretes, koronavírus elleni vakcinán. Fauci szerint a biotech cég mintegy 30 ezer embert vonhat be a vizsgálatokba, amikor elkezdik a lehetséges vakcina harmadik kísérleti fázisát júliusban. Elmondása szerint legalább négy olyan kísérleti fejlesztés van, amibe ő is bele van vonva.

A szakértő abban bízik, hogy 2021 elejére már milliószámra fognak rendelkezésre állni a vakcinák. Amerikai szakemberek és tudósok szerint 2021 első felében lehet meg a vakcina az új koronavírussal szemben, 12-18 hónappal azt követően, hogy kínai tudósok először azonosították az új típusú vírust.

Ez egyébként rekord gyorsaságú vakcinafejlesztés lenne, általában tíz évbe is beletelhet, mire hatásos és biztonságos ellenszert találnak. A leggyorsabban kifejlesztett vakcina eddig  a mumpsszal szembeni volt, de ehhez is négy évnyi kísérletezésre volt szükség, mire 1967-ben engedélyt kapott a hatóságoktól.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus járvány kutatás gyógyszer fejlesztés
forint bankjegy húszezer
Frankfurti tőzsde
mnb epulet
koronavirus_gyorgyszer_vakcina
Benzinkút
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető könyvelő

Vezető könyvelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
koronavírus járvány kutatás gyógyszer fejlesztés