koronavírus gyógyszer
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: megérkezett a csütörtök reggeli jelentés

Portfolio
Újabb 23 embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon, ezzel 3954 főre nőtt a magyar fertőzöttek száma. Ismét elhunyt 5 idős beteg, ezzel 539-re nőtt a járvány áldozatainak száma. Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent.

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3954 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a koronavírus tájékoztató portálról. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 539 főre emelkedett az elhunytak száma, 2205-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent.

A mai 23 fő megfelel az utóbbi napok átlagának, és azt lehet mondani, hogy az elmúlt két hétben általában 25 alatt alakultak az esetszámok. A tegnapi 10-hez képest viszont ismét növekedést láthatunk, a hét napos mozgóátlag így most stagnálást mutat.

Az 5 új halálozás ismét növekedést jelent a tegnapi 2-höz képest, 5 halálesetről legutóbb kedden számoltak be a hatóságok. A halálozások átlaga viszont már elmarad a májusi átlagtól.

Az 1210 fő aktív fertőzött annak fényében érdekes, hogy tegnap 1207 aktív fertőzöttről adtak hírt, és amennyiben ezen az adatok pontosak, akkor valójában nem beszélhetünk csökkenésről. Mindazonáltal a korábbiakban sem volt ritka, hogy a járványügyi hatóságok adatpontosítást hajtottak végre anélkül, hogy ezt jelezték volna - nem kizárt, hogy most is ez történt.

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A közlemény megjegyzi továbbá, hogy a veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Pedro Sanchez Angela Merkel
koronavirus nyaralás
koronavírus teszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
fedusa_shutter