Előfizetői tartalom

Nagyot esett a magyar kiskereskedelem a koronavírus-járvány közepette

Portfolio
Jelentős visszaesésen ment keresztül a kiskereskedelmi forgalom áprilisban a KSH jelentése szerint. A kijárási korlátozás időszakában nem meglepő módon 10,2%-kal csökkent a kiskereskedelem az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer-kereskedelem kismértékben csökkent – gyakorlatilag stagnált – azonban a nem élelmiszer és az üzemanyag-kereskedelem nagyot zuhant.

A járványügyi veszélyhelyzet és a bevezetett, a kiskereskedelmet is érintő jogszabályi korlátozások az összes üzlettípus forgalmára hatással voltak. Áprilisban ennek hatására 10,2%-kal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakihoz képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 0,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés