india korlatozad jarvany terjedes 200604
Gazdaság

Van egy rossz hírünk: a legnagyobb fejlődő országokban berobbant a járvány

Portfolio
India, Brazília, Mexikó, Pakisztán, Banglades és Irán koronavírusos járványgörbéi csúnyán néznek ki, a járvány gyorsuló terjedése látszik a gazdaságok újranyitásával párhuzamosan. Ez könnyen elvezethet a kijárási korlátozások újbóli szigorításához és mivel ezek a legnagyobb fejlődő/feltörekvő országok, így mindez a globális gazdasági kilábalást is jócskán fékezheti, alááshatja.

Kásler tanácsadója bemondta, mikor tűnhet el teljesen a vírus és így a maszkviselés

Egészen határozott véleményt fogalmazott meg a koronavírus-járvány kilátásával kapcsolatban Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem professzora a Spirit FM Spirit Show című műsorában. Szerinte Magyarországon júliusra az utolsó vírusnak is búcsút inthetünk.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: nagyon alacsony az átfertőzöttség Horvátországban

Horvátországban a 2 százalékot sem éri el az új koronavírussal megfertőződöttek valós aránya a szerológiai tesztek részleges eredménye szerint - írta a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön, a közegészségügyi intézet (HZJZ) adataira hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Jó hír a magyar autóiparnak: van kiút a koronavírus által okozott válságból

A koronavírus-járvány által okozott sokkra nem volt felkészülve az autóipar, a váratlanul jött kihívás rövidtávú kezelése ugyanakkor megtörtént, így egyre inkább előtérbe kerül a vállalatoknál a korábban kitűzött hosszú távú stratégiák megvalósítása. Ezek elérésében kulcsszerepet játszhatnak az Ipar 4.0 megoldásai, az innováció és a fejlesztések kiutat jelenthetnek a mostani válságból, amely eleve egy olyan időszakban következett be, amely során teljesen átalakul az iparág. Többek között ezek a megállapítások hangzottak el a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös szakmai online konferenciáján.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a briteknél már közel 40 ezren haltak meg

Egy nap alatt 176 esettel 39 904 főre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma az Egyesült Királyságban.

Tovább a cikkhez

Lassul a koronavírus terjedése Olaszországban

Nőtt az elhunytak száma Olaszországban, azonban kevesebb új fertőzöttet regisztráltak, mint egy nappal korábban.

Tovább a cikkhez

Gulyás kimondta: a magyar kormány hajlandó többet befizetni a közösbe

Magyarország más országoknál rövidebb szükségállapottal és eredményes intézkedésekkel ellenőrzés alatt tudta tartani a koronavírus-járványt, elkerülte a tömeges megbetegedéseket - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a német Die Welt online felületén csütörtökön megjelent interjúban.

Tovább a cikkhez

Megszólaltak az elemzők a gigantikus német mentőcsomagról

Vezető gazdasági elemzők és a szakszervezetek országos szövetsége (DGB) is üdvözli Németországban a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására összeállított 130 milliárd eurós (105 ezer milliárd forint) kormányzati gazdaságösztönző programot, amelyet a koalíciós egyeztető tanács 21 órás ülése után, szerda késő este mutattak be.

Tovább a cikkhez

Komoly sebeket kapott Magyarország, de hamarosan érkezhet egy új mentőöv

A koronavírus-járvány komoly sebeket ejtett a magyar gazdaságon, és hiába oldódtak fel részlegesen a korlátozó intézkedések hazánkban, a vállalatok továbbra is komoly bajban vannak. Parragh László szerint a vállalatok kezdenek kifogyni a likviditásból, amit folyószámlahitellel lehetne orvosolni. Ezt a Magyar Nemzeti Bank segítségével napokon belül meg is kaphatják a vállalatok. A magyar gazdaság akkor lesz jobb helyzetben, ha a külső kereslet élénkülni kezd, erre azonban még várni kell. Az autóipar pedig nemcsak a koronavírus-járvány hatásával, hanem egy strukturális problémával is küzd, ami a helyreállásra is rányomja a bélyegét.

Tovább a cikkhez

Hetvenéves mélypont közelében a brit autóértékesítés

A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint valamelyest élénkült, de továbbra is csaknem hetven éve nem mért mélyponton volt a nagy-britanniai személyautó-értékesítés a múlt hónapban.

Tovább a cikkhez

Kiderült, mennyi pénzt kapnak jövőre a magyar nyugdíjasok

A tizenharmadik havi nyugdíj visszavezetéséről szóló előterjesztés vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés csütörtökön. A javaslatot kormánypárti és ellenzéki képviselők is támogatásukról biztosították, utóbbiak ugyanakkor kritikát is megfogalmaztak. Novák Katalin államtitkár beszédében összefoglalta, hogy 2021-ben a 3%-os emeléssel, a nyugdíjprémiummal és a 13. havi nyugdíj első heti összegével összesen mekkora plusz juttatásban részesülnek az időskorúak. Az is kiderült beszédéből, hogy az átlagnyugdíj jövőre 147 ezer forintra emelkedhet.

Tovább a cikkhez

Nagyot zuhant az amerikai külkereskedelmi forgalom

Nyolchavi csúcsra emelkedett az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének a hiánya áprilisban, miután az amerikai kivitel nagyobb mértékben esett, mint a behozatal, részben a koronavírus hatására.

Tovább a cikkhez

Felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése Romániában

Romániában váratlanul az előző hét átlagának másfélszeresére ugrott, 238-ra emelkedett csütörtökön az utóbbi 24 órában diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.

Tovább a cikkhez

Holnaptól utazhatunk Csehországba

Péntektől feloldja az utazási korlátozásokat Csehország Németország, Ausztria és Magyarország irányába – közölte Andrej Babis miniszterelnök a Reuters tudósítása szerint.

Tovább a cikkhez

Tényleg brutális gazdasági visszaeséssel számol idén az EKB

Jelentősen rontotta gazdasági előrejelzéseit az Európai Központi Bank (EKB) stábja a koronavírus-járvány hatására. Így az idén 8,7 százalékos visszaeséssel számol a jegybank.

Tovább a cikkhez

A megszorítások bajnokából hirtelen a legnagyobb költekező lett: mit üzen a német fordulat?

Néhány hónapja még elképzelhetetlen lett volna, hogy olyan nagyfokú költségvetési költekezésbe kezdjen a Merkel-kormány, mint amit a szerda éjjeli újabb, váratlanul nagy bejelentés is tükröz, igaz néhány hónapja még az is elképzelhetetlen volt, hogy egy vírus ekkora globális válságot okozzon. Mindenesetre kifejezetten fontos fejlemény, hogy Európa legnagyobb gazdasága, amelyet 2013-tól egy alkotmányos szabály is a folyamatosan pozitív költségvetési egyenlegre sarkallt, most „saját jogon” a GDP-je legalább 6%-át kitevő költekezést hajt végre. Ez, illetve az uniós helyreállítási alaphoz tett német-francia javaslat tényleg markáns fordulatot jelez a berlini vezetésben a költségvetési költekezés szükségességével kapcsolatban. A fordulat azon a felismerésen alapul, hogy most tényleg a zsebbe kell nyúlni a még nagyobb bajok megelőzése érdekében. Ez a magatartás viszont nemcsak Németország, hanem az egész kontinens gazdasági kilátásait is javítja és például a német autógyártóknak adott többlet támogatással áttételesen a magyar járműszektorra is kihat.

Tovább a cikkhez

Varga Mihály optimista: gyorsabb lesz a magyar kilábalás, mint máshol

A járványveszély sikeres kezelése után a gazdasági forgatókönyvek kezelésében is sikeresebbek lehetünk, mint más országok. Adott a lehetőség arra, hogy gyorsabban épüljön vissza a gazdasági növekedés, mint másutt - jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a törlesztési program, az adóintézkedések és a munkahelyvédelmi programok is hatékonynak bizonyultak.

Tovább a cikkhez

Hétről hétre milliószámra szűnnek meg a munkahelyek a világ legnagyobb gazdaságában

Múlt héten újabb 1,88 millió amerikai veszítette el az állását a koronavírus következményeként. Ez a szám még mindig magasabb, mint a járvány előtt bármikor, de a kitörés óta folyamatos csökkenést mutat. A tartósan munkanélküliek száma 21,5 millió az országban.

Tovább a cikkhez

Újraindítja a nemzetközi légi járatokat Törökország

Törökország június 10-től fokozatosan tervezi újraindítani a nemzetközi légi járatokat - írta csütörtöki közleményében Adil Karaismailoglu török közlekedésügyi miniszter.

Tovább a cikkhez

Itt az EKB még erősebb fegyvere a koronavírus-válság ellen!

A márciusban bejelentett eszközvásárlási program keretösszegét 600 milliárd euróval 1350 milliárdra emelte az Európai Központi Bank (EKB), és az eszköz futamidejét is meghosszabbították fél évvel. A kamatokon nem változtatott csütörtökön az eurózóna jegybankja.

Tovább a cikkhez

A svéd lakosság is kezd elégedetlen lenni az ország járvány elleni védekezésével

Zuhan a svéd lakosság bizalma a kormány és az egészségügyi szervek hozzáértésében, miután a koronavírus-járvány magas halálozási arányt produkál az országban - derült ki egy friss felmérésből.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Moszkvában az ősz közepéig maradhat a kötelező maszkviselés

Az ősz közepéig, a Covid-19 elleni tömeges vakcináció remélt kezdetéig maradhat kötelező a maszkviselés Moszkvában - jelentette ki Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere csütörtökön a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

Tovább a cikkhez

Az országos tisztifőorvos feloldotta a látogatási tilalmat a szociális intézményekben

Csütörtökön a szokásos 11 óra helyett 12-kor áll kamerák elé az operatív törzs.

Tovább a cikkhez

Egy holland tanulmány szerint a gyerekeknek kis szerepük van a koronavírus terjesztésében

A 12 éven aluli gyerekeknek csupán kis szerepe van a koronavírus terjesztésében - ezt állapította meg a holland Nemzeti Egészségügyi Intézet (RIVM) szerdán közzétett tanulmánya.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Minden eddiginél több koronavírus-fertőzéses eset történt Ukrajnában az elmúlt 24 órában.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Minden eddiginél több koronavírus-fertőzéses eset történt Ukrajnában az elmúlt 24 órában.

Tovább a cikkhez

Egy második vírushullám hozhatja el az igazi digitális átállást

A koronavírus miatti karantén ráébresztette a gazdasági szereplőket, hogy sok esetben a digitális munkafolyamataik mennyire kezdetlegesek, hiszen voltak cégek, ahol még a home office megoldása is gondokat okozott. Ezek a technológiák már évtizedek óta elérhetőek, egy elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat fejlesztő cég vezetője szerint azonban az igazi áttörést az hozhatná el, ha a piaci szereplők elkezdenék használni és fejleszteni az állam által már biztosított digitális platformokat.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: megérkezett a csütörtök reggeli jelentés

Újabb 23 embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon, ezzel 3954 főre nőtt a magyar fertőzöttek száma. Ismét elhunyt 5 idős beteg, ezzel 539-re nőtt a járvány áldozatainak száma. Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: vakcinát fejleszt a Pécsi Tudományegyetem egy osztrák biotech céggel közösen

A koronavírus elleni vakcina fejlesztésével kapcsolatos közös vállalkozásba kezd a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportja és a Cebina osztrák biotechnológiai cég.

Tovább a cikkhez

240 millió dollárt kapott a Varo Money

241 millió dollárnyi forrást vont be a Varo Money, ezzel a mobilbank már 419,4 millió dollárnyi tőkét kapott összesen a befektetőktől - írja a TechCrunch.

Tovább a cikkhez

Van egy rossz hírünk: a legnagyobb fejlődő országokban berobbant a járvány A főbb

A világ legnépesebb országában, a becslések szerint akár 1,4 milliárd fős Indiában is egyértelműen kezd berobbanni a járvány, hiszen már a 10 ezer főt közelíti a napi új fertőzéses esetek száma. Ez az ország méreteihez képest még alacsonynak tűnik, de a valós helyzet feltehetően ennél sokkal rosszabb és a magas népsűrűség, az emberek közötti kontaktusok magasabb száma miatt a járvány további meredek terjedése könnyen elképzelhető.

Eközben éppen a napokban enyhítették tovább a kijárási korlátozásokat sok nagyvárosban. Ez jórészt gazdasági okok miatt következett be, hiszen az elmúlt hetek szigorú korlátozásai jócskán fokozták annak veszélyét, hogy akár több százmillió ember anyagi helyzet is romlik az ázsiai óriásgazdaságban a munkanélküliség miatt.

Mivel a járvány elszabadulása nem lehet érdeke az indiai vezetésnek, így az egyre gyorsulva terjedő fertőzés ismét elvezethet a kijárási korlátozások szigorításához azért, hogy a nagyon gyenge/korlátozott egészségügyi ellátórendszer ne terhelődjön túl még jobban. Mivel hatalmas felvevőpiacról van szó, az elhúzódó indiai karantén szabályok a világ más tájain a gyors gazdasági kilábalást is fékezhetik.

Ezt a hatást erősítheti, hogy több más, nagy népességű fejlődő/feltörekvő országban, így Brazíliában, Mexikóban, Pakisztánban, Bangladesben, Iránban, Irakban, Peruban is gyorsul a járvány terjedése az igazolt fertőzéses esetek alapján.

Így tehát miközben a fejlett világ nagy részében kezd elvonulni a járvány és a kijárási korlátozások csaknem teljes feloldása felé haladunk, aközben több milliárd főt kitevő nagy fejlődő/feltörekvő országokban inkább még befelé megyünk a járványba.

Az alábbi ábrák ezt támasztják alá. Elsőként a napi esetszámok idősorát mutatjuk a négy kiválasztott, jelenleg legnagyobb napi esetszámokat produkáló feltörekvő országban (részben a BRIC-országokról van szó).

bricmnapi200604

Ezeknek az országoknak a járványgörbéjét jobban mutatja a 7 napos mozgóátlag, ami azt is jelzi, hogy a napi esetszámok trendjében India már csaknem lehagyta Oroszországot és a begyorsulás szakaszában járunk. A 212 milliós Brazília görbéje már régóta meredeken gyorsul, igaz ott a politikai vezetés hozzáállása is jócskán hozzájárulhat ehhez.  

A perui és chilei helyzet sem igazán javul még, sőt.

Pakisztánban és Bangladesben az utóbbi napokban tényleg meredek járvány gyorsulás következett be és sajnos a korábbi napi csúcsokat közelíti a szaúdi friss fertőzési esetszám is, ami a 7 napos mozgóátlagot is elkezdte újra emelni.

Ijesztő, hogy az iráni görbe újra emelkedik, pedig korábban már a járvány első hullámát nagyjából sikeresen megfogták. Úgy látszik, hogy a kijárásin korlátozások enyhülésével újból gyorsan terjed a betegség. Közben az egyiptomi és iraki helyzet is egyre romlik.

Bár a legfrissebb adat szerint az Egyesült Államokban kissé 20 ezer alá csökkent a napi fertőzéses esetszám, de a tüntetéshullám szakértők szerint ismét növelheti majd ezt, közben a 7 napos mozgóátlag is kissé elkezdett felfelé kanyarodni.

Mivel a nagy népességű fejlődő/feltörekvő országokban gyorsul a járvány terjedése, így érthető, hogy a világszintű összesítő adatnál is ez a helyzet: immár napi 116 ezer fős a terjedés a mozgóátlag szerint, ami azt jelenti, hogy világszerte már 6,5 millióan kapták el igazoltan a kórt, 386 ezren elhunytak és közben 2,8 millióan már meggyógyultak belőle a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint.

A főbb gócpontok friss adatai

 • Továbbra is az Egyesült Államokat sújtja a leginkább a betegség, ahol 1 851 520 a fertőzöttek száma, 107 175-en haltak meg, és 479 258-an meggyógyultak - írja az MTI a csütörtök reggeli összesítésében.
 • Brazíliában továbbra is gyorsan nő a fertőzöttek száma: csütörtökre 584 016-ra emelkedett. A kórban 32 548-an haltak meg, 238 617-en pedig felgyógyultak.
 • Oroszországban 431 715-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 5208, a gyógyultaké 195 559.
 • Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 281 270 volt, 39 811-en haltak meg a betegségben, és 1212-en gyógyultak ki belőle.
 • Spanyolországban 240 326 fertőzöttet, 27 128 halálos áldozatot és 150 376 gyógyultat regisztráltak.
 • Olaszországban a fertőzöttek száma 233 836, a halálos áldozatoké 33 601, és 160 938-an gyógyultak fel a Covid-19-ből.
 • Indiában 216 919 fertőzöttet, 6088 halálos áldozatot és 104 107 gyógyultat jegyeztek fel.
 • Franciaországban 188 802 fertőzöttről, 29 024 halálos áldozatról és 69 573 gyógyultról tudni.
 • Németországban 184 121 a fertőzöttek száma, 8602 a halottaké, és 167 453-an meggyógyultak.
 • Peruban 178 914 fertőzöttet, 4894 halálos áldozatot és 72 319 gyógyultat regisztráltak.
 • Törökországban 166 422 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 4609, a gyógyultaké 130 852.
 • Iránban 160 696 fertőzöttről, 8012 halálesetről és 125 206 gyógyultról tudni.
 • Chilében 113 628 fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma 1275, a gyógyultaké 21 605.
 • Mexikóban 101 238 fertőzöttet diagnosztizáltak a SARS-CoV-2 nevű vírussal, 11 729-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a gyógyultak száma 72 680.
 • Kanadában 94 641 fertőzöttet, 7579 halálos áldozatot és 51 506 gyógyultat tartottak számon.
 • Szaúd-Arábiából 91 182 fertőzöttet, 579 halálesetet és 68 159 gyógyultat jelentettek az egészségügyi hatóságok.
 • Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 84 160 esetet tartottak nyilván csütörtök reggel, 4638 halálos áldozatot és 79 404 felépültet.

Címlapkép forrása: Debajyoti Chakraborty/NurPhoto via Getty Images

Nagyot esett a magyar kiskereskedelem a koronavírus-járvány közepette

Jelentős visszaesésen ment keresztül a kiskereskedelmi forgalom áprilisban a KSH jelentése szerint. A kijárási korlátozás időszakában nem meglepő módon 10,2%-kal csökkent a kiskereskedelem az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer-kereskedelem kismértékben csökkent – gyakorlatilag stagnált – azonban a nem élelmiszer és az üzemanyag-kereskedelem nagyot zuhant.

Tovább a cikkhez

345-nél tanakodik a forint, merre tovább

Az utóbbi napok erősödése után 345 körül talált nyugvópontra a forint, most ott pihen egy kicsit. Elvileg még lehet egy kis tér a további javulásra, ha marad a kedvező nemzetközi hangulat, a 340-es szint környékét támadhatja a magyar deviza.

Tovább a cikkhez

Nincs mese, az IMF szerint is adósságátütemezés vár több országra

Több ország adósságpályája fenntarthatatlan, így az IMF szerint az adósság átütemezésére is szükség lehet a jövőben.

Tovább a cikkhez

Betett a koronavírus-krízis a fintech sztárnak: nagy leépítés jön a Monzónál

A Monzo digitális bankot annyira megviselte a koronavírus-válság, hogy 120 fős leépítésre kényszerülnek – írja a Reuters egy belső banki levélre hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Bejelentette Merkel: sokkal nagyobb élénkítő csomagot fogadtak el Berlinben, mint amiről szó volt

Korábban 80 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagról volt szó Németországban, de a szerda késő este véget ért koalíciós tárgyalások után végül egy 130 milliárd eurós csomagról állapodtak meg a kormánypártok a koronavírus-járvány okozta negatív hatások csillapítása érdekében.

Tovább a cikkhez

Nem készültek ilyen meredek emelkedésre: tombol a járvány Brazíliában és Mexikóban

Brazíliában és Mexikóban is rekordot döntött a koronavírus egy nap alatt regisztrált halálos áldozatainak száma - közölték a két ország egészségügyi hatóságai helyi idő szerint szerda éjjel.

Tovább a cikkhez

Újra beengedik a kínaiak a külföldi légitársaságokat

Kína enyhíti a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi légitársaságokra vonatkozóan bevezetett korlátozásokat - közölte a pekingi polgári légiközlekedési hatóság egy nappal az után, hogy Washington bejelentette a kínai utasszállítók berepülésének tilalmát.

Tovább a cikkhez

Rekordszámú új fertőzött lett egy közeli országban abból, hogy nem törődtek az emberek a korlátozáso

Visszaállítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások egy részét Észak-Macedóniában, miután rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában - jelentette be az egészségügyi minisztérium szerdán. Szintén szerdán jelentették be a távolabbi Azerbajdzsánban, hogy visszaállítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat a hétvégékre a fertőzöttek számának hirtelen növekedése miatt.

Tovább a cikkhez

Vigyázz! Munkanélküliekre és otthoni dolgozókra vadásznak a koronavírus leple alatt a csalók

Rengetegen veszítették el az állásukat a koronavírus-járvány miatti gazdasági összeomlás közepette és kényszerültek hónapokig otthonukba, ilyen helyzetben sokaknak nyújt látszólagos segítséget egy „otthonról végezhető, internetes munka” ajánlata egy „dinamikusan fejlődő cégtől." Mielőtt lecsapunk a felkínált lehetőségre, érdemes nagyon körültekintően utánajárnunk a részleteknek, hiszen rengeteg illegális befektetési séma álcázza magát internetes munkaadónak vagy továbbképzésnek. Számos svindlis hálózatépítő vadászik ráadásul kifejezetten a koronavírus gazdasági vagy egészségügyi áldozataira, akiknek bármilyen segítség jól jönne.

Tovább a cikkhez

Lassan visszatér az élet Franciaországba is

Franciaországban szerdán 29 ezer fölé emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, de a kórházban ápoltak száma tovább csökkent, és a járványügyi korlátozások előző napi újabb enyhítésének köszönhetően az élet egyre inkább visszatért a régi kerékvágásba, amitől a kormányzat a gazdasági visszaesés tompítását reméli.

Tovább a cikkhez

Lassú javulás Törökországban

Törökországban szerdán az előző napi 786 után ismét 800 feletti értékkel, 867-tel emelkedett a koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzéses eseteinek a száma - derült ki a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból, amely szerint így a regisztrált fertőzöttek száma 166 ezer 422-re nőtt.

Tovább a cikkhez

Lassan a spanyolok is fellélegezhetnek

Spanyolországban 219 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy nap folyamán - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szerdán.

Tovább a cikkhez

Tetézik a bajt: egy tábornok lesz az egészségügyi miniszter a járvány gócpontjában

Jair Bolsonaro brazil elnök egy tábornokot nevezett ki szerdán ügyvezető egészségügyi miniszternek, miután két korábbi tárcavezető lemondott a tisztségéről összekülönbözve az államfővel a koronavírus-járvány kezelését illetően - közölte a helyi sajtó szerdán.

Tovább a cikkhez

Íme az a 9 ország, amelyért most komolyan aggódhatunk a koronavírus rohamos terjedése miatt

Argentína, Banglades, Brazília, Egyiptom, India, Irán, Irak, Mexikó, Pakisztán az a kilenc ország, ahol ezekben a napokban rohamosan (újra) terjed a koronavírus-járvány, így aggódhatunk értük és bizony a svédek napi 500-800 közötti új esetszáma sem megnyugtató, ahogy az amerikaiak napi 20 ezer feletti esetszáma sem. Mindezek közül talán a legaggasztóbb a brazil helyzet napi 30 ezer körüli új esettel, de a pakisztáni és bangladesi is nagyon rosszul néz ki, hiszen már napi 4, illetve 3 ezer igazolt eset közelében járnak a gyorsulás során.

Tovább a cikkhez
mnb epulet
koronavirus_gyorgyszer_vakcina
Benzinkút
nyugdíjas boldog
Frankfurti tőzsde
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Szepesi Balazs ITM helyettes allamtitkar